To anbefalinger i proffenes hjemby, Orlando

Orlando i Florida er mest kjent som fornøyelsesparkenes hovedstad. Her finner man blant annet Disney World, SeaWorld, Universal Orlando og vannparken Wet ‘n Wild. Byen med ca. en og en halv millioner innbyggere har også mye å by på, når det kommer til shopping, uteliv og kulinariske opplevelser. Ikke minst har Florida og Orlando et svært gunstig klima, med behagelige temperaturer og solskinn året rundt. Det burde med andre ord være mulig å overtale hele familien til en reise hit.

Proffenes hjehole-in-one-ball-dropmby

Orlando er faktisk også et sentralt sted i golfens verden, siden svært mange PGA proffer har valgt å bosette seg her. Mange peker på et klima som tillater trening året rundt, internasjonale flyplasser i umiddelbar nærhet, gunstige skatteordninger, og ikke minst et enormt utvalg av utmerkede golfbaner. De fleste av proffene har tilholdssted ved en av de to private banene Isleworth og Lake Nona. Men det finnes også svært mange baner som ikke krever eksklusivt medlemskap. Vi skal se på 2 av de beste valgene her.

Bay Hill Club & Lodge

Bay Hill ble designet av Dick Wilson i 1961 og bygd av Bob Simmons. Den er i dag eid av tidligere proffgolfer Arnold Palmer, og har vært vertskap for PGA Touren hvert år siden 1979. Banen er kjent for svært engasjerende topografi, typisk med litt forhøyde områder rundt hullene. Dette forbedrer synligheten og gir et ekstra drivende element til spillet, i tillegg til å rent praktisk gi gode drenerende forhold. Midt i det hele ligger syv store innsjøer. Banen er åpen uten medlemskap, men det kreves at man bor på et av de 70 rommene ved det tilhørende hotellet, eller får en invitasjon av et medlem.

Grand Cypress Resort

Grand Cypress Resort er også et bra valg for de som befinner seg i Orlando. Banen ble designet av tidligere proffgolfer Jack Nicklaus, og åpnet for 25 år siden. Jack Nicklaus hadde en visjon om å lage banen som en homage til “Golfens Vugge”, St. Andrews Links i Skottland. De to banene har dermed mange likhetstrekk, slik som lite vegetasjon og vann, mange bunkere og doble greener.

Add a Comment