St. Andrews Links i Skottland

St. Andrews er en liten by øst i Skottland, i regionen Fife. Byen med knappe søttentusen innbyggere kan blant annet skilte med Skottlands eldste universitet. Mest kjent er likevel byen for å være “golfens vugge”.

Historisk sus

St. Andrews Links består av 7 offentlige baner:38

  • the Balgove
  • Eden
  • Jubilee
  • Strathyrum
  • New
  • The Castle Course
  • The Old Course

“The Old Course” er den mest kjente av dem, og antas å være verdens eldste golfbane, med sine over 600 år. Til tross for sin alder er den av høyeste kvalitet, og anses også for å være blant verdens desidert beste og mest utfordrende, både for amatører og profesjonelle. Den troner derfor til stadighet øverst på topplister i kåringer utført av magasiner og organisasjoner. St. Andrews Links er også hjemsted til “Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews”, som er styringsorganet for golf i mesteparten av verden.

The Open

Golfens gjeveste turnering, The Open, har blitt arrangert ved “The Old Course”, hele 29 ganger. Første gang var allerede i 1873 mens foreløpig siste gang var i 2015. Store spillere som Zach Johnson og Tiger Woods har blant annet vunnet The Open på denne banen. Å vinne The Open er selvsagt noe av det største en golfer kan oppleve, men det sies at å vinne ved St. Andrews anses for å være ekstra stort.

Unik karakter

“The Old Course” ved St. Andrews Links har flere unike elementer. Store doble greener er et av dem. Videre kan man krysse den 700 år gamle Swilcan-broen. Den knytter sammen det første og det 18. hullet, og anses for å være blant golfens mest ikoniske attraksjoner. En full-skala modell av broen kan for øvrig sees i “World Golf Hall of Fame” i Florida. “The Old Course” har også 112 bunkere, hver med sitt eget navn og unike historie. Mest kjent er den beryktede “Hell Bunker”, hvor flere proffer har sett drømmen om å vinne The Open renne ut i sanden.

Add a Comment