Pebble Beach, California

Pebble Beach ligger på halvøya Monterey i California, litt sør for San Fransisco. I tillegg til å være et eksklusivt boligområde som strekker seg ut i Stillehavet, finner man også flerre hoteller og ikke mindre en 3 fantastiske golfbaner. Cypress Point Club og Monterey Peninsula Country Club er ikke åpen for allmenheten. Men fortvil ikke. Den beste av de tre, Pebble Beach Golf Links, er åpen for alle.

En av de vaproam-2kreste i verden

Pebble Beach Golf Links er anerkjent som en av verdens absolutt vakreste baner. Innkapslet av den værbitte og røffe kystlinjen, og en storslått utsikt over Caramel Bay som åpner seg mot Stillehavet, er det lett å bli målløs. I 2001 ble den som første bane åpen for allmenheten kåret til Amerikas beste av Golf Digest. Men det koster å oppleve en runde ved en av verdens vakreste baner. De som ikke overnatter ved det tilhørende hotellet må ut med ca. 500 dollar.

Mange særtrekk

Banen ble designet av Jack Neville og Douglas Grant, og åpnet i 1919. Designet er preget av at det ble forsøkt å legge så mange hull tett opp mot kystlinjen som mulig. Dette resulterte i en form på banen som minner et åttetall. På denne måten kan spillere nærmest stå i sjøsprøyten mens putten senkes på flest mulig av hullene. Det 7. hullet er et kort par-3 hull, men har trolig den mest spektakulære og karakteristiske utsikten. Det er derfor blant verdens mest fotograferte golfhull.

Spill i proffenes fotspor

Både PGA Touren og Championships Tour har årlige runder ved Pebble Beach. Den har også vært vertskap for U.S. Opens fem ganger. Jack Nicklaus, Tom Watson, Tom Kite, Graeme McDowell og Tiger Woods har vunnet hver sin gang. U.S. Open er forventet å returnere til Pebble Beach i 2019, for å markere 100-årsjubileet for åpningen av banen.

Add a Comment