Olympisk Golf i Rio de Janeiro

De Olympiske leker er slutt. Det ble en mager medaljefangst for våre norske utøvere med bare 4 bronsemedaljer. Også på golfbanen uteble medaljene. Men nå åpner snart banen for alle.

Verdens 2543049856_aedbae8a70_bvakreste by?

At Rio de Janeiro er velsignet fra naturens side kan det være liten tvil om. Byen ligger innhyllet av spektakulære klipper som Sukkertoppen, utsøkte strender som Copacabana og Ipanema, og grønne lunger som strekker seg oppover fjellsidene. Drar du i februar kan du oppleve det verdensberømte karnevalet. Ellers i året er det også nok å oppleve, med Kristus-statuen og Maracana stadion, luksuriøse hoteller og yrende uteliv. Mange av de olympiske anleggene kan også være verdt et besøk, ikke minst golfbanen.

Comeback etter 112 år

Golf hadde ikke stått på det olympiske programmet siden OL i St. Louis i 1904. Det knyttet seg derfor stor spenning til at det endelig var tilbake, selv om det la en liten demper at mange av de største stjernene meldte avbud på grunn av frykt for Zika-viruset. Justin Rose fra Storbritannia stakk av med gullmedaljen på herresiden, mens Sør-Koreanske Inbee Park endte opp som beste kvinne.

Drømmenes bane

Den olympiske banen ligger i Barra da Tijuca, vest i Rio de Janeiro. Banen ble designet av Gil Hanse, og høstet lovord etter de olympiske leker for spennende utforming. Det forventes at green fee vil ligge på rundt 150 dollar når den åpner for allmennheten den 1. Oktober 2016. Banen har 18 hull, og myndighetene har store planer for å forvalte banen på best mulig måte. Blant annet er det satt i gang et prosjekt for å rekruttere caddier blant ungdommer fra Favelaene. Det planlegges også å legge til rette for flere store turneringer her. Brazilian Open vil blant annet bli avholdt i nær fremtid. Det er også ytret ønske om at PGA Touren avlegger banen et besøk.

Add a Comment