Emirates Golf Club i Dubai

Dubai er blant verdens mest eksotiske reisemål. Her har arabisk kultur, islam, storslått arkitektur, og hyper-ambisiøs byplanlegging, smeltet sammen til en aldri så liten verdensmetropol ved den Persiske Gulfen. Dubai forbindes ofte med oljerikdom, men på grunn av de store investeringene gjort i eiendom, transport og infrastruktur, kommer i dag bare 5 % av Dubais inntekter fra oljeproduksjon.

Mye å opgolfpleve

Her kan du ta en tur opp i verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, som strekker seg 830 meter over byen. Man kan også se Burj Al Arab, det ikoniske og eksklusive hotellet formet som et seil. Videre finner man de menneskeskapte øyene i The World og Palm Jumeirah. Byen er også kjent for å ha verdens største kjøpesenter, med innendørs skibakke integrert. Selvsagt finner du også flere golfbaner i toppsjiktet i denne lekegrinden for de rike og berømte. Vi skal her se nærmere på den eldste av dem, Emirates Golf Club.

Emirates Golf Club

Emirates golfbane er basert på ett design av Karl Litten. Da den åpnet i 1988 var det Midt-Østens første 18-hulls golfbane med gress. Banen er kunstig anlagt i det som opprinnelig var ørkenlandskap. Smale fairwayer i gress snirkler seg gjennom sanddynene, og man må regne med et par slag med sandwedgen i løpet av de 18 hullene. I tillegg til mye sand rundt banen er det også tett mellom bunkerne. Siden utgangspunktet var ørken, er banen også naturlig nok relativt flat, med tilhørende raske greener.

For amatører og proffer

Emirates-banen er fortsatt ansett for å være blant de aller beste i Dubai, til tross for at det også er den eldste. Den høyt profilerte turneringen Dubai Desert Classic arrangeres årlig ved banen, hvor mange av de største proffene pleier å delta. Tiger Woods, Rory McIlroy og Ian Woosnam har blant annet vunnet den prestisjefulle turneringen her.

Add a Comment