Barnbougle Dunes på Tasmania

Tasmania er en verdens 26. største øy, og ligger rett sør for Australia. Øya er en stat i Samveldet Australia, og har om lag en halv million innbyggere. Halvparten av øya er klasgolf-buggy-970884_960_720sifisert som nasjonalparker. Her er det virkelig mye spektakulær natur og mange eksotiske dyr å oppleve. Selv om øya er liten, preges den av ekstremt varie
rt vegetasjon. Fra frodige gressletter, til ørkenlignende områder, til dype eukalyptusskoger. Her finner du også kenguruer og selvsagt den Tasmanske djevelen. Hovedstaden på øya, Hobart, ligger helt syd på øya. På nordsiden ligger en liten landsby ved navn Bridport. Byen hadde i 2011 1248 innbyggere, og en av verdens beste golfbaner, Barnbougle Dunes.

En liten bit golf-himmel

Barnbougle Dunes ble designet av Tom Doak. Siden åpningen i 2005 har den mottatt utallige utmerkelser, og troner ofte på topplister over Australias og verdens beste golfbaner. Golfmagasinet Golf Odyssey kalte det “en liten bit golf-himmel”. Den fantastiske banen ved den lille landsbyen har blitt så populær, at det i 2008 åpnet helikopter-rute fra byen Launceston til Bridport for utålmodige golfere.

Beryktede vinder

Banen ligger langsmed Bass-stredet som skiller Tasmania fra resten av Australia. Det gir en fantastisk sjøutsikt, men også svært sterke vinder mange golfere har måtte kjempe mot. 18-hulls banen preges av et småkupert terreng omgitt av eksotiske planter og buskvekster, en utfordrende rough og mange bunkere. Er du heldig ser du også en kenguru hoppe forbi mens du forsøker å sette puten.

Jordnært, ekte og skjørt

Det som på mange måter skiller Barnbougle Dunes fra mange av de andre beste banene i verden, er at hele anlegget er utviklet i en svært beskjeden stil. Her er ingen fem-stjernes hoteller eller storslagne inngangspartier. I stedet finner du gamle gjerder i rustikk stil og 22 beskjedne hytter. For å beskytte det sårbare miljøet er det også forbudt å bruke golfbiler på banen. Her skal golfen nytes i sin reneste form.

Add a Comment