3 fantastiske baner i Cork, Irland

Cork ligger sør-vest i Irland i provinsen Munster. Byen har en befolkning på ca 125 tusen innbyggere, og er med det Irlands nest største by. Den ble i 2005 valgt til Europas kulturhovedstad, og kan også by på fantastiske golfbaner. Vi skal se nærmere på tre av dem her.

Little Is016097_07866376land, Cork Golf Club

Little Island golfbane ligger bare en 15 minutters kjøretur fra Cork sentrum. Cork golfklubb ble grunnlagt i 1888, og banen ble redesignet i 1927 av Alister MacKenzie. Banen ligger i et variert landskap, omkranset av frodige parker og utløpet til elva Lee. Kombinert med det nærliggende steinbruddet gir det en fantastisk utsikt, og et perfekt utgangspunkt for en uforglemmelig dag på golfbanen. Banen har 18 hull, og tar typisk noe over 3 timer å spille gjennom

Fota Island Golf Resort

Det tar ca. 20 minutter å kjøre fra Cork sentrum til Fota Island Golf Resort. Her finner du en 27-hulls bane, anlagt i 1993. Banen ble designet av Christy O’Connor Jr. og Peter McEvoy. Flere store turneringer har blitt arrangert ved banen, blant annet Irsk proffklubb- og PGA-turneringer. En tur på golfbanen bør kombineres med et besøk til Spike Island og et måltid ved Elm-Tree.

The Old Head Golf Links

The Old Head Golf Links ligger idyllisk til på et nes som strekker seg langt ut i Atlanterhavet, et lite stykke sør-vest for Cork sentrum. Man bør beregne ca. 45 minutter i bil for å komme dit. Neset er nesten en øy med et nettverk av grotter som spenner seg ut under golfbanen. Banen ble designet av Ron Kirby, Paddy Merrigan, Liam Higgins, Eddie Hacket, Joe Carr og Haulie O’Shea. Banen har 18 hull, hvorav 9 av dem ligger langsmed spektakulære klipper. Alle hullene byr på fantastisk havutsikt. Siden banen praktisk talt ligger midt i Atlanterhavet kan det blåse friskt.

Add a Comment